Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2007 21:27 - Факти от реалността
Автор: rea Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1467 Коментари: 1 Гласове:
0



 

     Прекалено много тяло, твърде малко телос (цел).  Ти си, доколкото си марка. Версаче отваря портите на земния рай.  Повсеместен фейс контрол. Вече и кучетата дефилират марково. Ревю на кучета, облечени с дрехи от световноизвестни дизайнерски къщи и с бижута-уникати, ще се състои на 21 ноември в Екатеринбург - предстоящо. Магазинерска психология и магазинен манталитет.  Мре се, заради  каузата – пазарувам с 20% намаление в хипермаркет.  Трима загинали и десетки ранени при блъсканица в китайски супермаркет  - новина. Всичко има цена. Прошка, любов, свобода, избор - понятията от безусловното, са  мислими единствено като еквиваленти -  на нещо, в по- добрия  случай на суета. Немислими индулгенции -  Митрополит получава кола с екстри, приема я -  новина.  Изборите се купуват – практика.

  В замяна - мъжете страдат от рак на гърдата, а жените получават алопеция – още два факта в кошницата на модерните времена. Скрит жокер на бъдещето - цитонамазка на Мъж. Андрогинът се завръща, което затваря цикъла, но не Платоновият идеал за цялост е това. Човешкият хибрид на новото време не е съчетание  на  хармонията,  той е технологичен продукт. Позволиха  генетично  да се кръстосват животни и хора на ембрионално ниво – действителност. Чувствителните се обръщат овреме към  някаква отвъдност -   за справка  Д. Линч- трансцедентална медитация. Светът наистина е много объркан.    Метросексуалността, унисексът, моди, родени от идеята за равенство, са поредните опити на човека да постигне самодостатъчност, която той мисли като свобода  – проектът Азис - матко на здраво бебе. 

  Ще се окаже, че ако свободата е поне малко етическо понятие,  то тя е невъзможна без Бог. Своеволието, като част от понечването да–си-свободен,  не представлява нищо. Бесовете днес са предимно комерсиални. Освободен е само пазарът. Дълголетиетието е самоцел, инатливо вкопчване в тук-и-сега - безцелен  антропотеизъм. Много кока – кола и  сексуални фантазии.. Всичко е позволено…. в рекламата.

    Бебе в контейнер – практика на естествения подбор.  Анна Никол Смит, Бог  да я прости, подлагала двумесечната си щерка на перманентна диета, та да остане фина в дългосрочен план. Дали Бог ще и прости. Таткото  подарява на сина си пластична операция  за оправяне на щръкнали уши, дълъг нос и къса пишка.

  Деца на  антидепресанти за овладяване на тревожност и депресия  – Риталин и Прозак – без диагноза, на поразия. Успокоителни за бебето, за да поркат мама и татко на воля. Изследват кръвта на децата на Кейт и Джери Маккан,   родителите на Маделин, която изчезна  в Португали ,  заради  подозрения, че са упоявали дъщеря си – ужасно съмнение.

     Глобалното затопляне, правата на хомосексуалистите, на кучетата, на котките и кокошките–носачки са опити за отвличане на вниманието, имитация на телос някакъв.  Истината и лъжата са неразличими, но теория на коспирацията няма, и тайна няма.

     Нашето следчовешко бъдеще  генерира много въпроси. За които и Фукуяма няма отговор. Видя се,  историята няма да има край и вече не се пише само от победителите. Победените имат блогове.    




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nadagr - Поздравления
14.11.2007 09:35
зя силните и истински думи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rea
Категория: Лични дневници
Прочетен: 330178
Постинги: 43
Коментари: 334
Гласове: 1035
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930