Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2008 22:48 - Срамни въшки
Автор: rea Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3524 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Педикулозата не е болест на гейовете, не е и вид педикюр. Според определението педикулозата е въшливост,  заболяване, разпространено всред малцинствено население и групи лица с ниска лична хигиена. Особено широко разпространение въшливостта придобивала по време на война и бедствия, които са съпроводени от рязко влошаване на личната и битовата хигиена.  Ключовите думи са хигиена и бедствие, макар баба да казва, че въшка на мръсна глава не стои, а бяга.

     Когато  някой от семейството има въшки, не ходи да пита съседа за лекарство, особено ако гадинките са срамни. Почват хората да си пукат въшките вкъщи и си траят. Вътрешните работи са си вътрешни работи.  Това и баба знае, иначе, ако се разчуе, ти слагат  щампа “карантина”  на вратата.  Пък после иди обяснявай , че не си пуснал заразата, когато, почесвайки се по главата, съседът те гледа с гнус и укор. 

     Въшките с мед да ги нахранищ, защото, в крайна сметка, са лечими и живеят само върху повърхността на тялото на гостоприемника. Генералските скандалите са като въшките – повод всички  да се почешат, че даже да им стане хубаво. Не източникът на въшливостта обаче е проблемът.    Да си траеш за въшките  е разумно, по-добре отколкото да ги афишираш, скривайки същинската диагноза.  Това, което сега някои наричат криза на държавността, не е проста полова въшливост. Тения е - най-малкото е тения.. Газ, маз (олио) и оцет препоръчва народната медицина в борбата против паразитите, в аптеката ти дават  купрол, ако гнидите са се поосрали повече.  Но за въшки не се ходи в кварталната аптека. Гони  се анонимност, а  тенията се реже от специалист, даже нееднократно се отстранява, криеш ли я – рискуваш да умреш.  Докато чоплим  чужди гниди,  олиото, газта и оцета поскъпнаха, токът пак ще се вдига през юни, възможно е децата да тръгват от шестгодишни на училище, за да могат да работят повече, леко отебаха брака, признавайки за законно фактическото съжителство, но не и църковня брак, позатвориха някое и друго училище, признаха Косово, без да си признаят, че просто така трябва, а не че така искаме.   

     Изобщо гърмящите генерали са  аксесоар от класическите методи за отвличане на вниманието. Всичко  е една илюзия – че някой някого е разкрил,  че ще бъде наказан, че нещо ще се промени.  Най-естественият въпрос  в тази тревожна, както се опитват  да ни внушат, ситуация е горе-долу  следният: когато ти разбра, че има нещо гнило в МВР, с какво това промени живота ти,  стана  по-добър, стана по-лош, смени ти се стандарта, промени ти се мирогледа. Какво стана? Датският принц откога заподозря, ч е има нещо гнило в страната му, а  Доган откога ви каза , че има обръч от фирми около партиите. Или от толкова много повтаряне на крилатата фраза, тя просто загуби смисъла си.  И сега всички се правят на неродени моми, ама ох, ама ах – бизнесмени, политици, генерали. Голям  праз. Смешно е за трезвомислешият народец, който отдавна подозира, че всички са маскари.   Нищо скандално няма – има въшки – липса на хигиена, и бедствие в една тройна коалиция, предизвикано от тези, които искат правителството да падне.  Елементарно е, за съжаление, колкото и да е шифрована цялата интрига, че чак скучна.

    Генералският скандал, можеше и да е достоен за роман,  ако не приличаше на едно масово въшлясване, като всеки го мързяло да ходи сам на аптеката, та пращал съседа на кварталната. Този скандал е срамна държавна въшка, но Мистър Пропър въшки не чисти. На никой не му пука кой знае колко. Празните приказки и изявления не се броят. Лошото е, че  покрай масовото насиране от гниди,  държавата и човекът у нас се оказаха в ситуация на извънбрачно съжителство.  С повече  права   за едната страна и с изкючително,  и само, задължения за другата. Държавата не е курва , държавата е мъж с харем, а народецът е като наложница, която няма шанс преживе да бъде уважена от суверена. Вариантът е да завъди въшки, да си ги пука за забава,  те да и смучат кръвчицата, а тя  да се радва, ако не хване тения.

 

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rea
Категория: Лични дневници
Прочетен: 330191
Постинги: 43
Коментари: 334
Гласове: 1035
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930