Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2009 14:22 - Искаме повече мазохисти в парламента!
Автор: rea Категория: Политика   
Прочетен: 2729 Коментари: 3 Гласове:
0



    Предлагам нов критерий за оценка на политическите партии по скалата на лъжата. Да се включи при регистрацията им индексът БДСМ. Хората вече са го измислили и буквално го практикуват. Всъщност, без да се отваряме на сексуални практики, тази абревиатура се състои от английските думи за робство и дисциплина, господство и подчинение, садизъм и мазохизъм. Значи БДСМ може да означава всичко, като изключим конкретиката - еротичен на практикуващата го субкултура - и акцентираме върху обмена на власт, формите на господство и подчинение.
     Идеята е на сцената на демокрацията да бъдат допускани само тези партии, които отговарят на втория член от двойките - дисциплина, подчинение и мазохизъм. Това е вече служба на електората, другото е насилие. Демократично насилие. Мазохисти трябват в парламента, не садистични типове. За неспазване основното правило за служене да се предвидят наказания за показно и назидание. Атрактивна е конфигурацията animal play - ролева игра, в която подчиненият партньор приема ролята на домашен любимец, кон или друго животно. Няма отношение към зоофилията.
     Значи конкретно - излиза съгрешилият народен представител, който е сбъркал ролята си и от слуга се е превърнал в господар, качва се на трибуната и започва да лае, реве, съска, лази, пълзи, скача, кудкудяка, според животното, в което трябва да се превъплъти. Е, унизително е, но това е да си готов на всичко в името на доброто служене. Трябва да има гърч за политиците. Тогава няма да има толкова много кандидати. Тая работа трябва да е трудна, а не да изглежда лесна и достъпна. Като „петолевка“ на магистрала.Политиката по време на избори задължително слага гащите за секс. Не че не е дибидюс през останалото време, но като стане време да се търсят мераклии, така се одупва, че чак зъбките й се виждат. Изборният сезон е шоу и така трябва да се разглежда. Вакханалията на обещанията достига извратени величини. А най-перверзното оръжие е създаването на чувство на вина у тези, които няма да гласуват. Карат те да се мислиш за балък, който го черпят с проститутка, а той отказва, щото са великденски пости.     Да убеждаваш някого да гласува е като да го накараш да си купи наколенки на д-р Ливайн. Но не съвсем и не само защото докторът е грозен, стар и ушат, а успява да внуши на дядо ти, че с тоя продукт ще играе ръченица, че и бабата си ще оправя. Независимо че методите на влияние си приличат, все пак от спаружения дементен човечец ще ти останат едни наколенки, а след изборите обикновено позата ти е партер. На нас, а не на тях.
    Докторът плюс това през цялото време е готов да служи, инак на тая преклонна възраст, да се беше вече пенсионирал. Ей от такива ежедневни „сервилати“ имаме нужда. Политиката е „мазо“ само по време на предизборна кампания. Електоратът е господар и бичи с камшика и наказва само по избори. Животът на не едно поколение тече по класическата схема – от криза в криза, от мазо в мазо. Личните кризи на израстването и социалните катаклизми го играха кофти тандем.
     Поколението на родените през седемдесетте е от дупка в дупка, от преход в криза и е усетило на гърба си всичкия политически садизъм. Тук са лигата на най-преебаните. Пубертетната им криза съвпадна с превръщането на соца в травестит. Тази ненадейна смяна на социалния пол остави дълбоки травми в неукрепналата психика на тогавашните тийнейджъри. Те загубиха опората си в Митко Палаузов, а не бяха възпитани да се уповават на Христос, затова бързо повярваха на грубата сила, респектираха се от нея.
     И този социален страх лепна тежка дагма в структурата на тяхната личност. Те си останаха фрустрирани доживот, независимо докъде стигнаха в социалната йерархия. Затова и сами си се поставят в ролята на подчиненост. И не успяха да доминират с решителност, няма я тази опция. По време на избори има изблици на сила, но покрай мятането от спасител на спасител и цикленето в романтичното минало, социалната непълноценност и невъзможност остава водеща характеристика.   
     Бягството от свободата е лесното обяснение, но все пак социалният характер имаше достатъчно кофти опит, за да се научи да търси не господари, а слуги. Не се заблуждавайте, говорим не за диктатура на електората, а на клона да седнат такива, които да искат сами да си го чупят, ако това на нас ни харесва повече. С две думи девизът е - повече мазохисти в парламента
[07-04-2009] Новинар






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
19.04.2009 07:48
Хубав ден!:)
цитирай
2. rea - Во истина
19.04.2009 09:52
Воскресе!
И на вас много хубав ден!
цитирай
3. zaw12929 - Щом трябва!
29.04.2009 19:17
Щом трябва!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rea
Категория: Лични дневници
Прочетен: 328665
Постинги: 43
Коментари: 334
Гласове: 1035
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031